Även fotografimobilen kan få en fortkörningsbot!

Jag arbetar och bor i Järfälla. Tisdagen den 7 oktober tog jag bilen till mitt arbete på Saab eftersom jag under dagen skulle iväg till ett möte i Kista.

Tro det eller ej! För första gången lyckades jag få en fortkörningsbot med mitt folkaskåp!

Jag har länge trott att detta inte skulle vara möjligt, men på en 30-väg lyckades jag komma upp i 36 km/h.

Jag anser att fartkameror har en viktig funktion att fylla, och jag respekterar min bot på 2000:- fullt ut.

Det som imponerar på mig är den kvalité som fartkamerorna lyckas få på bilderna, och den bevisning som presenteras. Här ses både en översiktsbild på bilen och mig i den aktuella situationen, en helt ok delförstoring av mig som förare, samt en jämförande passbild. Nu var i och för sig ljusförhållandena goda, men jag tycker det är bra jobbat av kamerorna.

Om någon skulle ha en tanke på att försöka motsätta sig en bot som utfärdats på detta sätt blir det svårt.

Klicka gärna upp fartboten till större storlek.
fartbot

9 tankar på “Även fotografimobilen kan få en fortkörningsbot!

 1. du ser lite förskräckt ut på den övre bilden, kanske anade du redan då vad som komma skulle… Surt med böter, jag har kört 96 i Skåne 2003 jag… (90-väg).

 2. Det kanske var en Nikon. 😉
  Jag såg på programmet ”Mythbusters” på Discoverychannel där dem testade en myt med hastighetskameror. Då var det en representant från USA:s motsvarighet till Vägverket där och han hade med sig en kamera (en Nikon system) och sa att det är den typ av kameror som sitter i de flesta hastighetskameror i den delstaten. Det trodde jag inte. Undrar hur det är i Sverige, vad är det för optik? 🙂

 3. 2000:- för 6km/h, det tycker jag är helt sjukt! Men det är ju bara jag det! Sen måste jag också få kommentera följande citat från vägverket: ”Nu sätter vi upp fartkameror på våra farligaste vägar”. Lägg pengarna på att göra de farliga vägarna mindre farliga istället! Jaja, nu ska jag sluta vara politisk! Tråkigt Janne!

 4. 6km jag hade 28km kl 24.00 på natten i mörkaste norrland med ingen trafik med laser där för kör jag med solskyddet nerfält och med radarvarnader

 5. Dessutom kostardet 2 000:- och man får inge kopia på bilderna att spara och sätta i fotoalbumet. Helt rätt har även hänt mig

  \\Sten

 6. Det där med fortkörning… på vägar utanför skolor/dagis, vid byggarbetsplatser och väggbyggen är det väldigt väl motiverat att inte köra för fort. Min bror jobbar med asfaltsläggning och det är ingen barnlek med idioter som susar förbi utan någon som helst respekt för levande människor som måste vara där och utföra sitt jobb.
  Men sen finns ju andra vägar där det är lite mer underligt med hetsjakten på bilister 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s