Nu är det dags att sadla om

Jag arbetar och har en fast heltidsanställning på Saab Systems i Järfälla. Jag har arbetat där i två perioder. En period i mitten av 80-talet, fast företaget då hette Philips Elektronikindustrier, och nuvarande period sedan 2000.

På 80-talet utvecklade jag elektronik till radarsikten som monterats på militära båtar. Sedan jag anställdes år 2000 har jag arbetat med programvaruutveckling i programspråken ADA och Java, jag har arbetat med test och verifiering och stundtals med utbildning. Efter övervägande känns det som att jag nu vill sadla om helt till utbildningsspåret.

Den 1 januari kommer jag formellt att flytta till den enhet på Saab Systems som ansvarar för utbildning av företagets samtliga kunder. Detta innebär att jag under våren 2009 kommer att fullfölja det uppdrag jag har nu som verifierare i ett exportprojekt till Pakistan, men samtidigt starta upp arbetet med att planera en kundutbildning som jag kommer att genomföra åt en kund i Thailand.

Just nu brinner jag för utbildning i olika former. Därför tar jag alla möjligheter som finns för att få jobba med just detta.

7 tankar på “Nu är det dags att sadla om

 1. Låter kul, och intressant.
  Började själv vid Dynamics 2000, först fyra år i Karlskoga och sista året i Linköping. Jobbade med ADA, C och Oracle (Planeringssystem för Taurus och Robot 15F på Gripen bl a). Tycker Saab var en väldigt bra arbetsgivare och hade det inte varit för neddragningarna på slutet så hade jag nog stannat kvar men nu blev det Rostfritt stål i Avesta i stället, som tur är har jag halkat in på ett intressant område där också BI och Datawarehouse. Önskar dig lycka till med det nya jobbet.
  /P

 2. Visst är det spännande och ansvarsfullt, men också riktigt roligt!

  Tricket i det hela tror jag är att inte komplicera den hela för mycket.
  Allt handlar om att bygga upp en utbildning som på ett pedagogiskt sätt lär kunden att använda ett system som jag själv ännu inte är bekant med.

  En bra måttstock är då att utgå från mig själv.
  Hur skulle jag vilja att en utbildning var upplagd om jag skulle lära mig systemet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s