Baslägret på K2

Jag har fått i mig frukost och har ytterligare en ledig dag på hotellet här i Islamabad. Måndag och tisdag blir arbetsdagar i Rawalpindi, beläget alldeles intill Islamabad.

På onsdag reser vi vidare för fortsatt arbete i Karachi. Den transporten kommer göras med ett Herculesplan Lockheed C-130

Naturligtvis blir man intresserad av länder som man vistas i, och jag önskar verkligen att situationen här i Pakistan kunde stabiliseras. I första hand för folkets egen skull, men också med tanke på vilka möjligheter det skulle finnas för naturfotografering i landets vackra norra delar. I norra pakistan finns ett stort antal av världens högsta berg. Bland annat är världens näst högsta berg K2, beläget i norr, på gränsen till Kina.

Det vore ganska spännande att en dag kunna göra en resa till K2´s basläger.

8 tankar på “Baslägret på K2

 1. Att få stå vid K2’s basläger är min allra högsta dröm jag haft ända sen barnsben. Jag är mäkta imponerad av de stora bergen och jag har både läst och sett på dokumentärer, likaså actionfilmer, ifrån allt som har med K2 att göra.

  En vacker dag i mitt liv, om det så sker med rullstol, så SKA jag stå där vid baslägret och se det fantastiska berget torna upp sig framför mina fötter.
  Jag tjatade om två saker som barn har mina föräldrar berättat… att åka till K2 var en sak och bli stridspilot var en annan. Det senare fick jag på tafsen när jag sökte till flygvapnet i tonåren.. jag var för kort för att bli kvinnlig pilot, så jag fick bli bilkårist istället. Till K2 borde jag kunna komma en gång i mitt liv så den drömmen lever vidare!

  Oj så långt det blev… men jag var tvungen 🙂

  mvh. Ulrica

 2. Jag har rekat en del om hur man ”enklast” tar sig till baslägret 😉

  Flyg till Skardu, jeep längs Indus till Askole och därefter en veckas vandring över en stor glaciär. Det borde vi fixa 😉

  Det gäller dock att reka och planera extremt noga och att få ihop en större väl fungerande grupp. Vandringen startar på cirka 3000 meters höjd, och baslägret ligger på 5000 meter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s