Naturfotografin tar allt mer plats på den konstnärliga scenen

Jag har sett att konstföreningar intresserar sig mer och mer för den fotografiska bilden och då även naturfotografi. Det är roligt, och visar att naturfotografin successivt tar allt mer plats på den konstnärliga scenen. Vad gäller mina bilder är just konstföreningar en kundgrupp att ta på största allvar.

Det känns tryggt att veta när Göran Segeholm i tidningen Kamera&Bild framställer naturfotografer som en samling obotliga naturromantiker som ägnar sig åt en fotogenre med vacklande hälsa.

Mer av mina bilder finner du på min bildsite.

Idag såldes denna blåsippa
blasippa_liggande_web

3 tankar på “Naturfotografin tar allt mer plats på den konstnärliga scenen

 1. Åh så fina bilder! Blir riktigt avundsjuk – den där bilden på backsvalan med sina väntande ungar!!! Vill också få tillfälle att ta en sådan bild! 🙂

 2. Janne, vad kul att du läste min krönika. Jag håller inte alls med om att jag framställer naturfotografer som ”obotliga romantiker”, och jag är lite nyfiken på var i texten du hittar stöd för det.

  Krönikan i sin helhet finns online nu, via min webbplats multijournalist.se.

  Ha det så gott.

  • Ja, i din blogg vill du nu tydliggöra vad du egentligen menade med din krönika. Det är trevligt i mina öron.

   Jag håller med dig i det du skriver i krönikan, att Naturfotografin då och då utropats som död. Oftast sker det dock av personer som själva inte alls ägnar sig åt fotografi i vår natur, och din krönika blev i mina öron ytterligare en i raden.

   Din krönika uppfattades inte bara av mig som ytterligare en dödförklaring av naturfotografin. Tydligen fanns någonting i formuleringarna som inte riktigt gav det budskap du ville ge. Jag accepterar det eftersom jag vet att det kan vara svårt att sätta tankar i ord.

   Du skriver att du alltid tyckt att det legat något i det som skrivits om naturfotografins stagnation. Att fotografi där allt handlar mer om strapatser än bild strax blir tråkig, och att en ambition att skapa perfektion i form hamnar i en återvändsgränd.

   Du medger i och för sig att naturfotografin inte är död, men anser den dock vara vid dålig hälsa.

   Jag anser inte på något sätt att naturfotografin är vid dålig hälsa. Antalet naturfotografer är stort och genren är väldigt populär. Nya bildidéer och nya tekniker utvecklas och möjliggörs ständigt.

   För mig är naturfotografin vid dålig hälsa den dag antalet naturfotografer minskar. Där är vi inte idag. Tvärt om, vi blir fler och fler och har roligare och roligare.

   Jag rekommenderar flitiga besök på naturfotoforum.se eller andra nätplatser där naturfotografer testar nya bilder och idéer. Den årligt återkommande naturfotofestivalen i Vårgårda är också värd regelbundna besök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s