Nya AF-S NIKKOR 16-35mm F/4G ED VR – definierar en ny NIKKOR-klass

Nikon lanserar idag AF-S NIKKOR 16-35mm F/4G ED VR, världens första zoomobjektiv med ultravidvinkel och VR för kameror i FX-format. Det nya objektivet är ett prisöverkomligt och praktiskt alternativ för fotografering med kameror i FX-format, exempelvis D700.

Skarpare bilder utan stativ vid långa slutartider
AF-S NIKKOR 16-35mm F/4G ED VR är världens första zoomobjektiv med ultravidvinkel som har vibrationsreducering, vilket ger dig möjlighet att ta bilder med slutartider som är upp till fyra steg längre. Tillämpningen av VR kompletterar den maximala bländaren på f/4 vid fotografering i svag belysning.

Klassledande bildkvalitet
Det nya objektivets komplexa optik innefattar Nikons exklusiva antireflexbehandling Nano Crystal, två ED-glaselement och inte mindre än tre asfäriska glaselement som minimerar distorsion och aberration. VR II-systemet och Silent Wave-motorn ger en extremt tyst och diskret drift, medan den niobladiga, runda bländarlamellöppningen ger en läcker bokeh.

Byggt för att användas varje dag
AF-S NIKKOR 16-35mm F/4G ED VR är ett bra komplement till mer kompakta FX-formatkameror som exempelvis D700, och är konstruerat för att användas varje dag. Den stabila magnesiumkonstruktionen och vädertätningen gör det perfekt för den äventyrliga entusiasten, precis som för den professionella fotografen. Det levereras komplett med det stryktåliga skyddet HB-23 och ett mjukt fodral.

1 tanke på “Nya AF-S NIKKOR 16-35mm F/4G ED VR – definierar en ny NIKKOR-klass

  1. Pingback: Test av AF-S NIKKOR 16-35MM F/4G ED VR « JANNE ARLEKLINT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s