Dags för Sonjas operation – Stöd cancerforskningen

Idag var Sonja och jag på Karolinska Sjukhuset där vi träffade läkare inför den operation som strax stundar Sonja. Du kan läsa om besöket i Sonjas blogg.

Personalen på Radiumhemmet är väldigt trevliga och mycket kompetenta. Fortfarande är det dock så att 90% av all Sveriges cancerforskning finansieras via frivilliga bidrag. Om du vill bidra till cancerforskning blir jag och alla andra som är berörda av cancer oerhört glada.

Cancer är en sjukdom som kan drabba dig eller dina anhöriga när du minst anar det.
Cancerfonden stödjer forskningsprojekt som syftar till att förstå hur cancer uppkommer och att finna bot mot cancer.

2 thoughts on “Dags för Sonjas operation – Stöd cancerforskningen

  1. Jag kan bara instämma. Jag lever också med cancer i den närmaste familjen, samt att min vän Sonja nu också är drabbad. Min pappa har haft luncancer, men är nu friskförklarad, men han har även prostatacancer som hålls i shack av hormoner, (den är inte aggressiv för hans del, och han kan gott och väl ha 15 år till med den och bli 90 år, men det är trots allt en svår sjukdom.)

    Den hjälp som de som är drabbade kan få nu omedelbart är mycket värdefull för dem nu direkt, och på lång sikt hoppas man ju hela tiden på att det ska komma bättre och bättre läkemedel, med mindre biverkningar och som leder till att fler blir fullt friska. Det man hoppas är ju också att det ska ske framsteg för dem som är i den sits vi befinner oss i som är närstående till någon som är sjuk. Jag tänker på att läkarna ska kunna förstå den här sjukdomens olika ansikten bättre och alltså kunna förklara mer för oss hur vi på bästa sätt kan hjälpa våra familjemedlemmar eller vänner på bästa sätt. Det tredje är givetvis att hitta någon slags vaccin, så att den som har en ärftlig faktor löper mindre risk att över huvud taget drabbas. Ja, det finns oerhört mycket att forska kring. Vi ska givetvis vara glada att vi står där vi står idag, min pappa, Sonja och många många andra får fin hjälp, samtidigt som det fortfarande finns väldigt mycket att fortsätta med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s