Hur SVT och vi andra lärde oss att Island finns

Det är alldeles utmärkt att Europa nu får anledning att ta Island på allvar. Nu när övriga Europa är beroende av vad som händer där visas t.o.m Island upp på SVT´s väderkarta tillsammans med övriga nordiska länder. Fortsätt så SVT, även efter det att vulkanen slocknat och finanskrisen, med stöd av oss alla, lösts.

5 tankar på “Hur SVT och vi andra lärde oss att Island finns

 1. jag måste be om ursäkt för att jag tog din bild, men jag måste också säga att jag googlade och fann den, så jag är verkligen ledsen, nu är den borttagen… och länken också…. jag länkade dig bara för att jag såg att du var en svensk fotograf, för helt ärlig visste jag inte att det var olagligt att ta bilder från google….

 2. jag har nu läst igenom lagen på hur det är med att ta bilder på internet, och du har helt rätt. Ska alltid fråga i fortsättningen när jag lånar bilder från andra.
  Måste fortfarande ge dig beröm för dina vackra bilder då jag har en förkärlek till Island, har två Islandshästar 🙂

 3. Du är ursäktad! Framförallt nu när du faktiskt lagt ner tid på att kolla upp hur det fungerar med upphovsrätt. Om du vill använda någon av mina bilder framöver är det säkert inga problem. Det är bara att du skickar ett mail och frågar.

  Ha det gott och lycka till med dina hästar/
  Janne!

 4. Där har du en poäng! Men det finns en sak som jag är orolig över är att det kommer så många turister till Island och förstör deras oslagbara natur! Jag hoppas verkligen att Island är som det är nu men bättre ekonomi förstås.

  • Island har redan väldigt många turister och behöver dom.
   Island har valt att inte exploatera sin natur för turisternas skull, såsom görs på många andra ställen. Ute i landet finns boende, men inte de jättestora flådiga hotellen och restaurangerna. Det gör att den stora skaran turister blir de genuint naturintresserade.

   Island är ett land där det ställs krav på besökaren. Man kan inte alltid räkna med att det finns varningsskyltar och skyddsräcken. Var och en reser runt i landet på sitt eget ansvar. Detta leder till att ett antal personer per år skållar sig i geiysrar eller varma källor, men som sagt, man får tänka själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s