Nikonfråga om arbetsflöde

Hej!
Tack för en kanonkurs i dag…
Gick ju förstå hem och ladda in cd jag fick med kameran, för jag skulle ju testa det du sa, men jag har ju innan alltid använt mig av Iphoto och tycker att det funkat rätt ok…
Men som sagt ladda in båda dessa då NT co VNX den sist nämda stänger av sig själv hela tiden och transfern lägger bilderna direkt i NX2…inte i Iphoto…
Vad gör jag för fel?
Tycker att Iphoto är rätt ok, men NX2 är jukanon att redigera i, men jag vill ha alla bilderna i Iphoto ….tror jag eller hur skulle du tänkt??

Hej! Kul att du gillade kursen!
Att View NX stänger av sig hela tiden har jag ingen förklaring till. Jag har aldrig stött på det, men förvissa dig om att du har senaste version genom att gå in på http://www.nikon.se -> Välj Supportcenter -> Support Downloads -> Mjukvara.

För att bilder skall synas i iPhoto tror jag att du måste importera dom dit. Se menyn Arkiv -> Importera till bibliotek.

Jag gillar Apple, vilket du kanske anade eftersom jag körde kursen i Keynotes på en Apple, men mitt tänk är att du använder bara Nikons programvaror i ditt arbetsflöde.

Du tankar i bilderna i Nikon Transfer. Där kan du, i ”Inställningar”, markerar att bilderna efter inladdningen skall visas i View NX.
När du ser bilderna i ViewNX kan du sortera, printa, maila, visa bildspel och en del annat, men även öppna bilden direkt i NX2 för att redigera den.
Nikons tre program må vara tre, men är byggda för att jobba som en helhet.

/Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s