Nikonfråga om installation av Capture NX2 på flera datorer

Hej Janne!

Jag heter B.S och har gått kurs hos dig vid 2 olika tillfällen. Första tillfället var i april 2009 och då nämnde du Nikons bildbeh.program Capture NX 2 vilket jag har köpt och installerat på min fasta hemdator. Vet du om det går att installera samma program i en notebook genom att kopiera över filerna från CD-skivan till ett USB-minne. Det finns nämligen ingen CD-enhet i min lilla bärbara dator. Jag skulle vilja gå Nikons utbildning om programmet och då vore det lämpligt att ha det i den bärbara datorn.

Jag har Windows 7 Starter som operativsystem i den bärbara datorn. Fungerar programmet med det operativsystemet? Jag törs inte chansa utan vill veta säkert om det fungerar, så jag inte sabbar den lilla datorn.

Jag fotograferar med Nikon D5000.

Tack på förhand för svar.

Hej, så kul att vi träffats två gånger 🙂

Det enklaste du kan göra är att ladda ner programmet till den nya datorn från Nikons hemsida. Det gör du här. Sen installerar du programmet och aktiverar det genom att ange den licensnyckel du köpt.

Lycka till!

Här finns en kort demofilm om Capture NX2

Annons

4 tankar på “Nikonfråga om installation av Capture NX2 på flera datorer

  1. Tack för hjälpen Janne. Nu har jag installerat Capture NX2 på den lilla datorn och det verkar fungera som det ska.

    //Barbro

  2. På den här förträffliga sidan http://www.kenrockwell.com/nikon/d7000.htm varnar Ken Rockwell för Nikons programvara. Kortfattat, den kraschar, hänger datorn och går inte att avinstallera fullständigt.

    ”I will not load Nikon’s software on my computer because when have in the past it has always been very buggy and bunged-up my system. I still have crap running in the background that I can’t remove from Nikon software I loaded and attempted to uninstall years ago!”

    Använd en kortläsare och för bildöverföring till datorn. T ex InfanView eller Photoshop (Elements) för bildredigering. För film finns många bra nästan gratis program eller Adobe Premiere Elements för en tusing.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s