Vem kunde tro att detta skulle bli en matlagningsblogg…?
Här har vi lagen, som knölen skall läggas i när den är färdig och varm.
1 liter vatten
0,75 dl salt
1 msk socker
1 msk pepparmix
3 lagerblad
1,5 msk soja
6 vitpepparkorn
0,5 dl färsk mynta (grovt hackad)
4 vitlöksklyftor (grovt hackade)
Här har vi den frysta knölen i form av 1 kg fransyska. Den står i 75 graders värme med varmluft, och skall upp till 60 grader har jag tänkt ut. Vi får se när den blir klar. Termometer stoppar jag in i köttet när det tinat.
Smaskens 😀
Detta kommer bli bra. Knölen är nu uppe i en temp av 15 grader 😉
Å, det ser toppen ut! Grattis till Sonja som har en mästerkock i sin närhet. Fin spis, är den ny? 🙂
hehe, mästerkock var en räjäl överdrift, men det är kul att laga mat nu när jag har fräscha grejer att använda 😉
Jag trodde nog att jag skulle få knölen klar till midnatt, men än är den bara 50 grader.
Då var middagen avklarad och jag tror Sonja blev nöjd.
Jag hade hoppats på att köttet skulle bli lite rödare än vad det blev, men det blev helt ok. Nästa gång vill jag testa tjälknöl på lamm, men innan dess skall jag fixa en fransk fisksoppa – Bouillabaisse.