Nu har jag påbörjat tillagningen av min tjälknöl

Vem kunde tro att detta skulle bli en matlagningsblogg…?

Här har vi lagen, som knölen skall läggas i när den är färdig och varm.

1 liter vatten
0,75 dl salt
1 msk socker
1 msk pepparmix
3 lagerblad
1,5 msk soja
6 vitpepparkorn
0,5 dl färsk mynta (grovt hackad)
4 vitlöksklyftor (grovt hackade)

Här har vi den frysta knölen i form av 1 kg fransyska. Den står i 75 graders värme med varmluft, och skall upp till 60 grader har jag tänkt ut. Vi får se när den blir klar. Termometer stoppar jag in i köttet när det tinat.

Termometer på plats. Det går inte fort 😉

6 tankar på “Nu har jag påbörjat tillagningen av min tjälknöl

  1. Å, det ser toppen ut! Grattis till Sonja som har en mästerkock i sin närhet. Fin spis, är den ny? 🙂

  2. Då var middagen avklarad och jag tror Sonja blev nöjd.
    Jag hade hoppats på att köttet skulle bli lite rödare än vad det blev, men det blev helt ok. Nästa gång vill jag testa tjälknöl på lamm, men innan dess skall jag fixa en fransk fisksoppa – Bouillabaisse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s