Gunnar Glöersen på Svenska Jägareförbundet påstår att Terje Hellesø fuskar

Läs på Gunnar Glöersens blogg

Vad tror vi då? Fuskar Terje?

Gunnar Glöersen stötte på bilder av Terjes lodjur, och visste då inte vem Terje var. Gunnar tyckte att dessa bilder var för bra för att kunna vara äkta.

Vi är många som följt Terje genom åren. Terje är en av landets mest erfarna naturfotografer och har än så länge ägnat mer tid åt att fotografera på diafilm än att fotografera digitalt.

Att Terje skulle lagt om stil när han till sist – lite mot sin egen vilja – kom till det digitala, och då skulle börjat manipulera bilder finns inte på min karta. Terje har sin trygghet i att han sedan länge kan hantera sin kamera.

Jag tycker nog att Gunnar Glöersen skulle lagt mer tid i att forska bakåt i Terjes historia innan han skrev sitt blogginlägg.

11 tankar på “Gunnar Glöersen på Svenska Jägareförbundet påstår att Terje Hellesø fuskar

 1. Tack Janne!

  Jag vet hur Terje mår i det här, även jag mår skit. Men att se Terje mobbas och ifrågasättas på detta sätt på allehanda forum/internetsajter… det är tufft. Jag vet hur Terje slitit och vilken tid han lägger ner, oavsett om det är lodjur eller annat han fotograferar i naturen. Terje har en gåva, vilken nu andra ifrågasätter som fusk. Jag känner Terje mer än någon annan och vet vilken fantastisk känsla för djur han har. Jag hoppas verkligen Terje inte knäcks av detta. Jag ser fram emot expertisen som ska komma och se på Terjes originalfiler så att belackarna får stå med lång näsa. Men någon ursäkt det kommer han garanterat inte att få. Det här har tagit hårt på Terje och jag ser hur han mår och inte mår ban bra. Och det är inte för att han skulle vara rädd för att avslöjas som fuskare, som andra verkar tro, utan han mår inte bra pga att allt arbete som han lagt ner, varit frikostig med information och visat bilder som nu ifrågasätts och att han blir kallad fuskare. Det är sorgligt att man får göra så här mot en annan människa.

 2. Hej janne.

  Visade ju sig att gunnar hade rätt, terje som höjdes över all misstanke var en fuskare.

  Det man kan lära sig är attt källkritik är viktigare nu än någonsin. Alla måste granskas oavsett tidigare meriter.

  Men tycka synd om terje? Nej, han har satt sig i denna sits själv. Den som skall ha en ursäkt är gunnar, som fick utstå en massa spott efter att på sakliga skäl ifrågasatt terjes bilder

 3. Ojojoj vilken gåva det visade sig att Terje hade! Eller vad säger du Malin? Nu jävlar ska ni casha upp och betala för projekt mårdhund i Jönköping, varenda kamera, fälla och arbetstimmar ska betalas tillbaka!

 4. Dags att fylla en svarta fläck på kartan! –bilderna är fortfarande bra men Glöersens kommentarer gällande några av bilderna fick även mig att reagera. Främst var det lodjur i vinterpäls i högsommarmiljö… Klart att förtroendet försvagas.

 5. Jag är ledsen helt enkelt. Vi får hoppas att det kan bli början på ett nästa steg av skapnde, kanske för en mindre publik, men ändå.

 6. Jag skall försöka återkomma med mina tankar kring detta. Både vad gäller Terje och naturfotografin i stort, men jag måste smälta detta och kunna se det på lite distans först.

  Jag hoppas ni alla tänker på att Terje nu säkert mår mycket dåligt och att ni inte sparkar på den som ligger. Ge nu Malin och Terje lugn och ro för att försöka komma tillbaka efter detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s