Nikonfråga om skärpa

Jag får ofta frågor som relaterar till inställningsalternativ för autofokuseringen.

Hej Janne!
Jag har en ny D3100 och jag var på din introkurs nyligen. Nu har jag en fråga om skärpa och undrar om du har några enkla tips på vad man kan göra om skärpan är dålig? Jag hade tidigare en analog F65:a och med den upplevde jag aldrig problem med skärpan. Men nu har jag väldigt svårt att få till skarpa bilder, även om de är tagna utomhus och i dagsljus. Jag har lusläst instruktionsboken men blir inte hjälpt av den. Kan du tipsa om någon inställning eller annat som jag bör kolla? Jag upplever problemet även i auto-läget…

Hejsan!

Tipset jag kan ge utifrån vad du berättar är att du läser denna förklaring mycket noga.

Ha det gott och lycka till/
Janne

2 tankar på “Nikonfråga om skärpa

  1. Jag är inte heller helt klar över hur D7000 agerar i alla lägen, det blir många kombinationer man kan välja, AF-A/AF-S/AF-C, i sin tur kombinerat med val av olika antal fokuspunkter.
    3D-följning har jag provat, spännande och avancerad funktion. Bäst är väl att prova praktiskt samtidigt som man läser manualen och även texten på din länk.
    Lyckades i alla fall ställa in AF-L/AE-L-knappen enligt din rekommendation i Anpassningsmenyn, dvs endast AE-L på knappen och AF-L på avtryckaren, visst var det så du sa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s