Gör din presentation trådlöst med iPad2

Jag har tidigare skrivit om olika sätt att genomföra presentationer med hjälp av Apples produkter. Jag vill nu presentera en femte variant som blivit möjlig i och med iPad2, IOS5 och Apple TV.

Apple TV är liten svart låda, inte mycket större än en puck, som via HDMI kan kopplas till en TV eller en projektor. Den kan koppla upp sig på ett trådlöst nätverk och ta emot strömmat bild och ljud från andra Apple-enheter. Denna kan vi utnyttja vid en presentation.

Förutsatt att det finns ett åtkomligt trådlöst nätverk i den lokal där du skall hålla din presentation gör du så här:

– Koppla in din Apple-TV, via HDMI, till lokalens projektor eller TV. Aktivera ”Airplay” och koppla upp den till det tillgängliga trådlösa nätverket. (Ljud kan du koppla via optisk överföring från Apple-TV.)
– Ta fram din iPod2, som skall vara uppgraderad till senaste operativsystem iOS5, och koppla upp denna mot samma tillgängliga trådlösa nätverk.
– Om du nu aktiverar ”Skärmdubblering” i din iPad2 kommer allt som du ser och hör på din iPad2 att strömmas via ”Airplay” till din Apple-TV. Om du t.ex kör Apples applikation ”Keynote” i din iPad2, kommer din presentation att sändas trådlöst till din TV eller din projektor medan du går runt i lokalen med din iPad2.

Om du inte har tillgång till ett trådlöst nätverk, eller om du inte vill vara beroende av en tredje parts nätverk, kan du alltid skapa ditt eget med hjälp av en bärbar MacBook, men om du vill slippa släpa med dig en dator kan du istället använda din iPhone. Du aktiverar helt enkelt ”Internetdelning” i din iPhone. I övrigt gör du som jag beskrev ovan.

En sjätte version med bara iPhone4s och Apple-TV kan du se här

2 tankar på “Gör din presentation trådlöst med iPad2

  1. Pingback: Presentationsteknik med Apples produkter « JANNE CYGNEL

  2. Pingback: Version 6 – iPhone gör allt « JANNE CYGNEL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s