Nikon D4 är här!

Läs om den på Nikon.se
Läs mer på Nikon.com

CMOS-sensor i FX-format (helskärmsvisning) med 16,2 megapixlar, med snabb kanalavläsning och serietagning med upp till 11 bilder per sekund i FX-format.
ISO 100–12 800: utökningsbart upp till (motsvarande) ISO 204 800 eller ned till (motsvarande) 50. Högt signal-/brusförhållande och ett stort dynamiskt omfång.
D-filmer i flerfältsformat: filmar med full HD-kvalitet (1080p) i FX- och DX-format liksom med ursprunglig Full HD-beskärning (1 920×1 080). Gör det möjligt att skicka okomprimerade HDMI-utdata med full upplösning till externa enheter.
Nyutvecklad, mycket exakt och tålig slutarenhet i kompositmaterial av kevlar och kolfiber: standardlivscykel på 400 000 exponeringar och med en kortaste slutartid på 1/8 000 till 30 sek. Blixtsynkronisering ned till 1/250 sek.
Multi-CAM 3500FX 51-punkters AF-system: individuellt valbar AF-punkt, eller konfigurerbar dynamisk autofokus med 9, 21 eller 51 AF-punkter. Känslighet ner till -2 EV (ISO 100, 20 °C).
Bildhanteringssystemet EXPEED 3 med 14-bitars A/D-omvandling och 16-bitars bildbearbetning ger förstklassiga tonövergångar.
8 cm (3,2 tum), ca 922 000 punkters LCD-monitor med automatiskt justerbar ljusstyrka. Antireflexbehandlad med bred färgåtergivning.
3D-färgmatrismätning III: 91 000 pixlars AE AF-sensor med aktiv ansiktsigenkänning.
100 % sökarbildtäckning och tre beskärningslägen: 5:4, 1,2x och DX-format. Med sökarmaskering.
Bildhastigheter för film: 30p, 25p och 24p samt en max. inspelningstid på cirka 20 minuter.
HiFi-ljudkontroll: ingång för stereomikrofon och ljudutgång för externa hörlurar gör det möjligt att finjustera ljudet isolerat både före och under inspelning. Det finns också en linjeingångsinställning för linjära PCM-inspelare.
Lagringsmedier: dubbla kortfack. Ett för CF high speed-kort (UDMA 7) och ett fack för snabbare XQD-kort med högre kapacitet.
Support för trådlöst nätverk och Ethernet via den separata trådlösa sändaren WT-4 eller den nydesignade kompakta trådlösa sändaren WT-5.
Säljstart är 16 februari hos utvalda återförsäljare till det rekommenderade priset 55 990 kr inklusive moms.

2 tankar på “Nikon D4 är här!

  1. Vad tycker du om att AF knappen saknas? Själv använder jag den hela tiden och tycker de fungerar bättre för mig än ha af på slutar knappen. För en tid sen skulle jag köpa en lättare kamera valet föll för D7000 men det blev inget köp då AF knappen saknades.

  2. Jag har ännu inte satt mig in i kameran, men jag noterar att AE-L/AF-L-knappen ”saknas” Hur dess funktioner är tänkta att styras måste jag sätta mig in i. Vad jag förstått finns många möjligheter att själv tilldela knappar olika funktioner i D4.

    Personligen sätter jag alltid skärpan på avtryckaren, och använder AE-L/AF-L för att låsa ljusmätning. I ditt fall borde du kunna använda AF-ON-knappen, som ju finns där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s