Projekt Järfälla – fortsatta experiment i Berghem

Jag fortsätter att testa mig fram i min dokumentation av Järfälla. Idag tog jag några ytterligare bilder i Berghem, det villaområde som byggdes under miljonprogramet 1965-1975. Läs mer om området här.

Detta är en orginal WP-villa (Widmark & Platzer) såsom de byggdes 1967. De fem ”volymmodulerna” transporterades på tåg och lastbil från Bräcke, där de tillverkats i fabrik av AB Norrlandshus. Modulerna skruvades ihop på plats i Berghem. Klicka gärna för att se bilden större.

Detta hus är minimalt justerat från sitt original. Det är lite tillbyggt på längden, och det har fått en veranda. Klicka gärna för att se bilden större.

Detta hus har byggts på en hel del. Klicka gärna för att se bilden större.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s