Fackföreningen SEKO vill ha betalt från döda medlemmar

Jag har pratat med många olika företag idag där Sonja haft åtaganden. Telebolag, internetleverantörer, Coop, ICA o.s.v. Alla har varit väldigt tillmötesgående. Man har åsidosatt uppsägningstider på olika abonnemang. Man har avslutat direkt och i vissa fall även annullerat den senaste fakturan helt. Man har snabbt hittat sätt att återbetala eventuella innestående medel. Jag har fått ett väldigt vänligt och hjälpsamt bemötande.

Fackföreningen SEKO tänker annorlunda. Dom skickade en faktura på Sonjas fackföreningsavgift avseende mars månad 2013-03-11, alltså 6 dagar efter det att Sonja avled. Jag ringde upp dom och menade att det nog inte var relevant att jag betalade den, eller den borde i vilket fall justeras med tanke på att Sonja bara levde fem och en halv dag i mars.

– Jo, men i och med att vi skickat fakturan skall den betalas.
– Ja, men Sonja finns ju inte längre, kräver ni betalt av avlidna medlemmar?
– I och med att vi skickat fakturan skall den betalas.

Jag har inga som helst ekonomiska problem som gör att jag inte skulle kunna betala fakturan, men deras tanke att avlidna medlemmar skall betala medlemsavgift, och deras sätt att bemöta mig i telefonen, gör att jag inte kommer betala.

Självklart bestrider jag skriftligt.

Annons

8 tankar på “Fackföreningen SEKO vill ha betalt från döda medlemmar

 1. Säger det mesta om dessa fyrkantiga, inkompetenta, självgoda, verklighetsfrämmande varelser (ej människor!) som mår gott på andra människors pengar…

  Jag har varit med Fack-it sedan -82, betalt avgiften år ut å år in och ALDRIG behövt deras ”tjänster”. För ett par år sedan behövde jag dom och ”hjälpen” jag fick var av typen Hej-kom-å-hjälp….. Har aldrig förstått mig på den rörelsen…… Pajaser!

  Stå på dig Janne, och stäm brallorna av dom!!!!

  /Oscar

 2. Håller fullständigt med dig, vilket horribelt sätt dom beter sig på.
  skulle också bestrida en sådan räkning.
  Dom borde skämmas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s