Jag tar en fotofråga och försöker göra något bra av den.

Hejsan.

Jag vet att du har haft det tufft och jag beklagar verkligen att din fru har gått bort och jag förväntar mig inget snabbt svar.

Men jag hade tänkt att jag skulle börja filma lite med min Nikon D3100 och undrar då hur jag kan få fokus i hela djupet. Eller både i förgrunder och bakgrunder, så om någon rör sig hamnar personen inte ur fokus.
Förlåt för hur jag förklarar, men jag kan inte alla fotobegrepp och termer så jag hoppas du förstår vad jag menar och kan hjälpa mig.

Tack på förhand och sköt om dig.Tack för din omtanke, men jag uppskattar din fråga eftersom det ger mig möjlighet att tänka på annat och komma tillbaka till verkligheten.

Det absolut viktigaste som styr skärpedjupet, ett begrepp som anger hur långt skärpan räcker i djupled, är bländaren. Oavsett du filmar eller tar stillbilder är det i huvudsak bländaren som styr skärpedjupet.

Om skärpedjupet är viktigt för dig är mitt tips att du ställer in din funktionsratt ovanpå kameran i läget A, (A står för Aperture = Bländare) då kan du med kommandohjulet (hjulet du vrider på med tummen) välja bländare. Du ser ditt val på lcd- displayen som Fxxx

Ett litet värde ger kort skärpedjup, men du vill ha ett högre värde som ger längre skärpedjup.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s