Fotofråga om lunnefågel och 300/2,8

Hej Janne!

Tack för alla fina bilder du visar på din hemsida. Jag följder de med oförminskat intresse. Jag har själv varit på Island strax efter vulkanutbrottet 2010. Planerar så smått att åka dit igen.

Några undringar, Janne…

Har du någon kläm på var och när på Island man kan fota lunnefågel men framför allt jaktfalk? Jag antar att juni-juli månad är bäst.
Sedan skulle jag vilja spåna med dig kring Nikon 300 mm 2,8 VR ll. Jag är i färd med att skaffa den, då jag redan har konvertern X2 lll. Det vore optimalt då jag skaffat en D4.
Men vad jag har förstått så uppgraderar Nikon just 300mm gluggen vart 5:e år. Det kunde betyda att det kommer en ny utgåva nästa år, typ.

Vad tror du om det? Är det en ”fara”? För hur mycket bättre kan den bli egentligen? Den är ju ruggigt snabb och skarp. Och dyr.

Med vänliga hälsningar

Thommy


Hej, kul att du gillar och följer min blogg 🙂

När det gäller Lunnefågel har jag mitt favoritställe vid Látrabjarg, längst ute till väster på Västfjordarna. Där finns gott om Lunne som är orädda. Dit är en lång bilresa, men det är värt ansträgningen. Tanka så fort du har möjlighet. Mitt tips är att du åker dit i maj eller tidigt i juni för att se matningen av ungarna.

En order från mig är att hålla dig på avstånd. Om du misstänker att du kan störa fåglarna skall du backa! Fåglarnas fortplantning är väldigt mycket viktigare än bilder.

Alternativet skulle vara Dyrhólaey mitt på Islands sydkust, men när jag var där i år hade man begränsat tillträdet så hårt att jag tror det är omöjligt att få bilder. Jag försvarar att Island vill skydda sina fåglar från närgående turister, så jag har inga synpunkter mot detta.

Jaktfalk har jag varit nära att se intill Myvatn. Det är allt jag vet.

När det gäller Nikons släpp av nya produkter kan jag säga lika lite som vilken Nikonrepresentant som helst. Du vet att Nikons senaste 300/2,8 är bra. Jag intygar. Jag vet inte när en ny version släpps.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s