Min fråga till dig som kan Sony eller Canon

Bland de kameror jag testat så här långt ger Nikon och Pentax möjlighet att välja om autofokusen skall prioritera ”fokus” eller ”utlösning”. Skillnaden är om kameran skall exponera när fokus hittats eller när fotografen väljer att trycka avtryckaren i botten. Det valet hittar jag inte på Sony Alfa 65 och Canon D60.

Jag antar att det finns där. Kanske kan någon Sony- eller Canonkännare hjälpa mig…

Annons

4 tankar på “Min fråga till dig som kan Sony eller Canon

  1. Jag är inte helt 100 här, men såvitt jag vet så finns det tre AF-lägen: ”One Shot”, ”AI Focus” och ”AI Servo”. ”One Shot” är single-shot läget: AF hittar fokus, sedan tas bilden (eller bilderna vid serietagning). Ny AF-mätning sker inte förrän avtryckaren (eller AF-knappen) trycks ned igen. ”AI Servo” är det normala serieläget, d v s AF jobbar kontinuerligt. AI Focus är någon sorts ”intelligent” mellanläge som på något sätt ska klura ut ifall motivet rör sig eller inte, och utifrån det kommer välja att jobba antingen som ”One Shot” eller ”Servo”.

    När det gäller prioriteringen mellan fokus och exponering så känner jag inte till någon sådan inställning. Det jag kan notera är att serietagningen kan bli lite ojämn när man samtidigt kör följande AF (på min EOS 50D).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s