Är du, liksom jag, trött på sladdar?

Till min TV och Blueray-spelare har jag idag kopplat ljudet till ett tämligen billigt 5.1-system. 5 små högtalare plus en subwoofer. Det faktum att varje högtalare skall ha sina egna sladdar gör att mycket sladdar skall dras kors och tvärs genom rummet. Eftersom jag tycker sladdar är fula, beställde jag idag ett nytt system.

Jag beställde en s.k ”Soundbar” + en subwoofer. En Soundbar är i detta fallet en 93,5 cm lång och 12,5 cm bred högtalare som kan läggas framför TV´n, alternativt monteras på väggen. Jag valde en CineMate 1 SR från företaget Bose.

En soundbar skapar ett tredimensionellt ljud genom att fasvrida ljudsignalerna och ger upplevelsen att ljudet kommer från olika riktningar i rummet. Subwoofern ger ett basljud och styrs trådlöst från soundbarenheten.

Nu får jag ett bra ljud, och slipper många sladdar och högtalare. Detta helt i linje med min ambition att skapa en minimalistisk, ren och enkel inredning i mitt hem.

Leveransen sker under kommande vecka.

685x555_01

bose

Annons

3 tankar på “Är du, liksom jag, trött på sladdar?

  1. Jag är själv intresserad av en liknande lösning eftersom jag inte har så höga ambitioner med mitt ljud till TV’n och vill icke ha gigantiska högtalare. Om du har tid, lämna gärna en recension när du använt systemet ett tag.
    Hälsn. Patrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s