Försäkringar på nordatlanten

Under min resa till Färöarna kan det med ganska stor sannolikhet blåsa hårt eller bli storm. Jag undersökte därför vilket ansvar, och vilken ersättning, rederiet Smyril Line (SML) ger om bilar blir skadade på bildäck. Jag fick det svar som jag citerar nedan, vilket jag uppfattar som ”luddigt”.

I morgon skall jag undersöka hos Folksam, där jag har min hem- och bilförsäkring, vad dom täcker. Eventuellt kan jag kanske teckna en ytterligare försäkring.

”SML begrænser sit ansvar for skader, som kunden eller kundens medpassagerer påføres i henhold til indholdet af relevante internationale konventioner, herunder:

Søtransport af passagerer og tilhørende bagage reguleres i henhold til Athenkonventionen af 1974, med tillæg af protokol af 2002, og EU regulativ nr. 392/2009.

Indkvartering: Paris-konventionen.
De pågældende konventioner indebærer bl.a., at enhver sag med udgangspunkt i søtransport skal anlægges inden for toårsfristen, som er fastsat af Athenkonventionen. Retlige tiltag i forbindelse med krav, som der ikke er angivet forældelsesfrist for i internationale konventioner, eller som er angivet i Søloven, skal tages inden for et år fra Kunden går i land eller skulle være gået i land. SML forbeholder sig retten til at gøre evt. begrænsninger i kompensation gældende, som fremgår af disse eller andre konventioner – herunder krav knyttet til dødsfald, personskade, forsinkelse for passagerer og tab, beskadigelse af og forsinket bagage.

Da der ifølge internationale konventioner ofte udbetales meget lave erstatningsbeløb, og da den rejsende selv skal afholde udgifter til lægehjælp og sygetransport mv. anbefaler SML, at kunden tegner en rejseforsikring.

SML kan ikke holdes ansvarlig for tab eller forventede tab af indtægter eller overskud, af brugstab, kontrakttab eller lignende, ej eller for følgetab, indirekte tab eller skader af lignende art.”

1 tanke på “Försäkringar på nordatlanten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s