Mitt kajakäventyr

För er som inte följt mig på Facebook så är det nu så att jag bestämt mig för att kombinera mitt natur- och fotointresse med kajakpaddling. De senaste veckorna har jag gått in för att skaffa utrustning och att lära mig hantera kajaken.

Kajaken jag köpte var en havskajak i glasfiber av modellen North Shore Ocean

Med denna inköpt kompletterade jag snabbt med diverse utrustning. Lastbyglar till bilen, torrdräkt, länspump, flottör, en liten vagn att rulla den på m.m.

4 kopia

torr2

promenad

Jag gick med i Järfälla kanot och roddklubb och kan därför ha kajaken förvarad i en lada vid Görvälns Slott, c:a 10 minuter hemifrån.

Min första paddeltur gjorde jag för två veckor sedan, och igår gjorde jag den första lilla turen med torrdräkt och all utrustning.

morgon

k7

profil

Mitt mål är att träna med kajaken så mycket som möjligt under hösten och våren så att jag känner mig säker i sommar, då det skall bli campingturer ut i Stockholms skärgård. Jag kommer gå någon kurs och jag kommer öva själv. I går övade jag på att ta mig upp i kajaken från vattnet.

Jag återkommer med rapporter om mina kajakäventyr 🙂

k0a

k2

k3

k4

k5

2 tankar på “Mitt kajakäventyr

  1. Ser ut å vara riktigt skoj Janne! Ser dock mindre skönt ut å vara i det kalla vattnet, men kylan är kanske något som torrdräkten fixar rätt bra?

    • Torrdräkten håller i första hand bort vattnet från min kropp, men är inte dålig på att hålla värme. Under torrdräkten har jag värmande ullkläder.

      Det ser kallt ut att bada denna årstid, men jag fryser inte 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s