Viðareiði på ön Viðoy – Min längsta planerade resa från Tórshavn

På Wikipedia kan man läsa:

”Viðareiði är huvudorten i kommunen Viðareiðis kommuna på ön Viðoy i norra Färöarna. Viðareiði hade vid folkräkningen 2012 totalt 346 invånare.

Viðareiði räknas idag som ett av de vackraste samhällena på Färöarna. Samhället ligger i en dal omgiven av höga fjäll i både norr och söder.

Viðareiði har vägförbindelse med regionscentret Klaksvík på ön Borðoy via ett tunnelsystem. Vägen till Viðareiði går längs ön Viðoys västkust, fortsätter genom samhället och ut till den obebodda dalen Miðdalur via östkusten.

I norr ligger fjället Villingadalsfjall med sina 844 meter över havet. Detta är Norðoyars högsta fjäll och landets tredje högsta. Berget löper ut vid nordkusten med Kapp Enniberg, en av världens högsta klippor med sina 754 meter. Mot väst ser man ifrån Viðareiði de mäktiga nordspetsarna till öarna Kunoy och Borðoy. I söder ser man den östliga ön Fugloy i vilken riktning man även ser det 751 meter höga Malinsfjall vid god sikt. Viðareiði är en populär ort för bergsvandring.

I Viðareiði finns även hotellet Hotel Norð som även har en restaurang. Flera gånger om dagen finns det bussförbindelse med Klaksvík. Bussresan tar cirka 45 minuter och sägs vara en av de mest fascinerande resor man kan göra.”

Länk till Google Maps

Namnlöst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s