En liten kompakt husvagn – Adria Action.

adria

När min fru, Sonja, gick bort skrev jag en lång lista på alla de praktiska saker jag var tvungen att ordna. Successivt betade jag av den ena tråkiga punkten efter den andra. Längst ner på listan skrev jag att jag skulle köpa mig ett fritidshus. Tanken med det var att jag skulle kunna ha ett ställe dit jag kunde dra mig tillbaka och bara ha det lugnt och skönt.

Vartefter har jag tittat på hus, men jag valde ganska snabbt bort fritidshus eftersom jag inser att det skulle ge mig mer arbete än lugn och ro. Jag fortsatte att kolla olika varianter av husbilar och husvagnar.

Den lilla husvagn jag nu köper är resultatet av den sista raden jag skrev på min lista för drygt två år sedan.

Jag gillar ”compact living”. Många och smarta funktioner på ett litet och förhållandevis billigt utrymme. Det gör att jag tycker det är riktigt, riktigt, roligt att utrusta denna lilla kompetenta vagn till ett komplett hem. Ett hem där jag lär mig bo under alla årstider. Även vintertid.

Ge mig några veckor för att lära mig alla funktioner med värme, kök, kylskåp, vattentank, varmvattenberedare, toalett och dusch, drivet med 12V, 230V eller gas, så är jag beredd att ge mig ut sedan. Räkna med att ni får följa mig på en fotoresa i Sverige under höst/vinter med denna vagn.

I vardagsrummet hemma har jag ett bohag i miniatyr som väntar. I morgon kompletterar jag enligt listan nedan. I helgen får jag hem vagnen så att jag kan utrusta den.

Att införskaffa:
– Breda backspeglar
– Brand/Gas varnare
– Klossar under fötterna
– Ficklampa
– Korkskruv, (som om nu inte Bag-In-Box duger Smiley wink
– Konservöppnare
– Värmeljus
– Kaffemuggar
– Toapapper, hushållspapper
– Diskmedel
– Tvål, tandkräm
– Bord och stolar för utomhusbruk
– Grill

Redan införskaffat:
– 4 flata plasttallrikar
– 4 djupa plasttallrikar
– 4 x knivar, gafflar, stora och små skedar
– 8 x plastglas
– Kastrull
– Stekpanna
– Plastkit med stekspadar, slevar och tänger.
– Diskhanddukar
– Plast att lägga på hyllor och i lådor så att grejer inte far runt mer än nödvändigt.
– 3 grytunderlägg i kork
– Ölöppnare
– 2 x underlakan, örngott, påslakan och täcken.

Annons

4 tankar på “En liten kompakt husvagn – Adria Action.

 1. Kul och grattis! Det ser rätt ny ut, övervägde du någon gång en begagnad då det finns en del till salu på Blocket. Hur funkar den på vintern tror du? Vad jag förstår så kan det vara lite knepigt med vatten som fryser osv, men det visar väl sig under kommande säsong för dig gissar jag. Jag kommer följa dina äventyr, som vanligt.

  Mvh
  /per

 2. Spännande med både husvagn och kajak.
  Du gör helt rätt med ett fritidshus på hjul, det ökar flexibiliteten och minskar underhållet som ett hus innebär. Med andra ord, mer ”fri tid” över.
  Intressant att följa dina resor, imorgon bär det av till Gotland.

  Med vänlig hälsning
  Åke

 3. Nu är det augusti 2017 när jag läser detta första gången. Jag/Vi letar liten resevagn, som tål en del. Vi har 2 kajaker o 3 hundar. Hur fungerar vagnen vintertid? Jag börjar följa din blogg nu. Tack för mycket intressant läsning.
  MVH
  Göran

 4. Hej Janne, precis som du änkeman .hus sen tidigare i Frankrike 20 år därefter husbil i 10 , men används för lite för dom pengarna nu tror att valet blir som du litet men tillräckligt för en även vara två .mina barn o, syskon föräldrar har o. Hade husvagn alla när jag såldehuset i Frankrike så alla köp husvagn men detblevhusbil .nu får dom . Hej hoppas vi hörs Thomas carlsson Sölvesborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s